Een sterk verenigingsleven

on 10 februari 2014

In Lottum bloeit het verenigingsleven. Muziek, sport en ontspanning zijn voor alle leeftijdsgroepen goed toegankelijk.

Hieronder vind u een overzicht van de Lottumse verenigingen. Staat uw vereniging er niet bij? Of wilt u een andere foto of tekst plaatsen? Laat het weten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gazonmaaierrace

Gazonmaaierrace in Lottum Zie de website voor meer informatie.

Vissen

vissenHSV Willem Barendsz  is een aktieve hengelsportvereniging met inmiddels meer dan 130 leden. Willem Barendsz beschikt over een eigen viswater, wat gelegen is in een schitterend stukje natuurgebied. Het Schuitwater is dan ook het mooiste stukje natuur wat U in Lottum kunt vinden. Behalve aan ons viswater kunt U ook vissen aan rivier de Maas. Hier organiseren wij voor alle Land van Molenbeekvissers weer de jaarlijkse Maaswedstrijden. Ook het jeugdvissen krijgt de nodige aandacht in Lottum. Afgelopen jaren zijn we met enkele jeugdigen naar het NK jeugdvissen geweest. Alle informatie die U zoekt over h.s.v. Willem Barendsz kunt u terug vinden op deze website. We hopen U dan ook spoedig te mogen begroeten aan onze Lottumse wateroevers.
 

Judo

Judo LottumVanaf mei 2008 heb ik het voorrecht om mezelf opvolger van Bart Seuren te noemen. Samen met Ralph Droesen (opvolger van Geert Thielen als secretaris) en René Seuren zijn we vol goede moed aan de slag gegaan om op het stevige fundament wat er ligt verder te bouwen. Een van de doelstellingen die we ons als club stellen is om niet alleen een club te zijn waar men op donderdag of vrijdag een uurtje komt voor de judo sport, maar we willen meer zijn. Een brede vereniging waar jong en oud zich thuis voelt, zich kan ontwikkelen (zowel persoonlijk als sportief) en waar jong en oud graag komt.

Zie de website voor meer informatie.

Paardensport

Ruiterclub in LottumPony- en Ruiterclub Lottum is een rijvereniging met leden uit Lottum en de daar omheen liggende dorpen. De vereniging heeft de beschikking over een rijhal en buitenterreinen gelegen aan de Stokterweg 14 te Lottum.

Een groot aantal van de leden is actief in de wedstrijdsport

Zowel in het winter- als zomerseizoen worden dressuur- en springlessen gegeven door gediplomeerde instructeurs.

Pony- en Ruiterclub Lottum organiseert ieder jaar concoursen in het zomerseizoen en in het winterseizoen. Daarnaast worden er door en voor de leden clinics georganiseerd.

Lidmaatschap met eigen- of verzorg pony/paard is mogelijk vanaf 6 jaar. Zie voor meer info www.ruiterclublottum.nl Pony- en Ruiterclub beschikt over het veiligheidscertificaat van Stichting Veilige Paardensport.

Voetbal en korfbal

Voetbal Lottum

Op 25 juni 1981 is het huidige S.V. Lottum opgericht. In dat jaar fuseerden het in 1938 opgerichte R.K.L.V.V. (Rooms Katholieke Lottumse Voetbal Vereniging) en Korfbalclub Lottum (opgericht in 1980). Ten tijde van de oprichting telde de vereniging nog 220 leden. Inmiddels is dit aantal opgelopen tot 350 leden, onderverdeeld in 220 voetballers en 138 korfbalsters. Binnen de voetbalvereniging zijn er 90 senioren en 90 jeugdleden actief. De korfbalvereniging telt 47 senioren en 81 junioren. De overige leden zijn de zeer gewaardeerde vrijwilligers, steunende leden en leiders die de club draaiende houden. Op dit moment spelen de vaandelteams van de voetbal- en korfbalafdeling respectievelijk in de 5e klasse en in de 1e klasse. De thuisbasis van S.V. Lottum is Sportpark Oud Aast aan de Broekhuizerweg. Hier bevinden zich drie voetbalvelden, waarop ook de korfbalwedstrijden en trainingen plaatsvinden. Tevens worden deze velden gebruikt om andere evenementen te faciliteren, waaronder de Voetbal- én Korfbaldagen, de Schoolsport Olympiade en de sportdag van groep 8. Daarnaast neemt S.V. Lottum actief deel aan verschillende activiteiten in Lottum, zoals de Rozenfeesten en de Paardenmarkt. Naast de drie speelvelden beschikt S.V. Lottum over een ruim aantal kleedlokalen en, niet te vergeten, een gezellige sportkantine. De kantine is een treffend voorbeeld van de combinatie sport en plezier. Iets dat S.V. Lottum hoog in het vaandel heeft staan! S.V. Lottum heeft al jaren een plaats middenin de Lottumse samenleving en vindt het belangrijk om iets te kunnen betekenen voor deze samenleving. Dit blijkt ook uit het gezellige en goedbezochte 75-jarig jubileum in 2013 en de samenwerking met de overige verenigingen in het dorp. Wil je ook gaan sporten bij S.V. Lottum of ben je op zoek naar meer informatie over onze vereniging, neem dan een kijkje op onze website.

Korfbal-Lottum

Tennis

TC Lottum is een bloeiende vereniging die midden in het Lottumse verenigingsleven staat met 215 leden variërend in de leeftijdscategorie van 7 tot 85 jaar! Een club die op 12 oktober 1977 opgericht werd en oorspronkelijk opgestart op een terrein achter de Smetenhof op een 2-tal banen maar sinds 11 septemer 1982 gevestigd is op een schitterend gelegen lokatie aan de Kraaienhof. Hier hebben de leden de beschikking over een 4-tal gravelbanen en een eigen clubhuis! Het tennisseizoen loopt vanwege de gravelbanen van eind maart tot begin november. In het begin van het seizoen komt jaarlijks een informatiegids uit waarin alle benodigde informatie voor de leden verzameld is. Het clubhuis wordt door de eigen seniorleden d.m.v. een kantinedienst-rooster, in eigen beheer, draaiende gehouden. Dit om de kosten binnen de perken te kunnen houden en het tennissen voor iedereen toegankelijk te maken. Bij aanvang van het seizoen tot aan de zomervakantie wordt de mogelijkheid geboden voor zowel jeugd- als seniorleden om o.l.v. een erkende tennisleraar tennislessen te volgen. Door het seizoen heen worden tal van aktiviteiten georganiseerd. Deze aktiviteiten worden door een drietal commissies georganiseerd en wel commissie recreatietennis, wedstrijdtennis en jeugdtennis.

Nieuwe leden zijn van harte welkom! Jeugdleden kunnen gebruik maken van een gratis proefperiode van 3 maanden. Jeugdlid is als men in het lopende jaar nog geen 18 is of wordt. Zie de website voor meer informatie.

Motor cross

Motorcross LottumMC Lottum beschikt vanaf het begin over een eigen motorcross circuit. Dit zwaar zandcircuit genoemd de Hanekamp ligt aan de Horsterdijk in Lottum. Jaarlijks organiseerde MC Lottum 2 wedstrijden op hun roemruchte circuit. Tot aan de ruilverkaveling in 1997 werd dit door de vereniging gedaan. Na de ruilverkaveling was er echter geen parkeerruimte meer beschikbaar en was het afgelopen met de organiseren van wedstrijden op de Hanekamp.

Zie de website voor meer informatie.

Kleug Zaat

Zie de website voor meer informatie.

Drums & Roses

Drums 'n Roses in LottumDrums & Roses is een moderne slagwerkgroep uit het Noord-Limburgse Lottum. Plezier maken en gezelligheid gaan bij Drums & Roses hand in hand samen met het maken van slagwerkmuziek. Tijdens onze optredens en workshops wordt altijd gelachen en nemen we het publiek mee op een reis langs alle kanten van de hedendaagse slagwerkmuziek!

Zie de website voor meer informatie.

Weg vaan d'n aanrech

Zie de website voor meer informatie.

Koninklijke Harmonie Lottum

Koninklijke Harmonie LottumZie de website voor meer informatie.